Γ. Κουμάντος, Κ. Πολυζωγόπουλος, Α. Δεσποτίδου, Π. Κοριατοπούλου, Ε. Λιάσκος, Σ. Σταυρίδου, «Η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Η νέα Κοινοτική Οδηγία 2004/84», Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, Αθήνα - Κομοτηνή 2005, 124 σελ.

ΔΙΤΕ (π. ΔΙΜΕΕ)

Τεύχος 1/2006, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος

Εκδίδεται από το 2004 - Τριμηνιαία έκδοση

.

• Ιδιωτικότητα & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

• Cybersecurity – Cybercrime

• Διανοητική Ιδιοκτησία και Ονόματα Τομέα

• Ηλεκτρονικό εμπόριο και νέες μορφές συναλλαγών

• Νέες τεχνολογίες και Legal Tech

• Ηλεκτρονικές επικοινωνίες (τηλεφωνία – δίκτυα)

• Ραδιοτηλεόραση – Τύπος

• Προσβολή προσωπικότητας μέσω ΜΜΕ και Διαδικτύου

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €98.00
ΝΠ €135.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Όλγα Γαρουφαλιά, Δ.Ν., Δικηγόρος, Ειδική επιστήμονας στο ΕΣΡ Το βιβλίο με τίτλο «Η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Η νέα Κοινοτική Οδηγία 2004/84» έχει ως θέμα την παρουσίαση και ανάλυση του περιεχομένου της Κοινοτικής Οδηγίας 2004/48/ΕΚ σχετικά με την επιβολή των δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Το βιβλίο αυτό προλογείται από τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιο Κουμάντο και απαρτίζεται από πέντε ενότητες - κεφάλαια, τα οποία φέρουν τους εξής τίτλους: «Η Οδηγία 2004/48/ΕΚ σχετικά με την επιβολή των δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας - Επισκόπηση και πεδίο εφαρμογής» της κας Άννας Δεσποτίδου, «Προσωρινά μέτρα προστασίας και ασφαλιστέο δικαίωμα», της κας Πιερρίνας Κοριατοπούλου, «Έννοια της προσβολής και διαδικασία απόδειξης», του κ. Ευαγγέλου Λιάσκου, «Οριστική αποκατάσταση και αποζημίωση», του κ. Κων/νου Πολυζωγόπουλου, «Προοπτικές μιας κοινοτικής ποινικής προστασίας των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας (επ’ εφαρμογή της Οδηγίας 2004/48/ΕΚ)», της κας Σύλβιας Σταυρίδου. Στον πρόλογο επισημαίνονται δύο βασικές ιδιομορφίες της Οδηγίας αυτής. Η πρώτη συνίσταται στη ρύθμιση ζητημάτων δικαστηριακής πρακτικής που άπτονται του δικονομικού δικαίου και η δεύτερη στην καθιέρωση ενιαίων ρυθμίσεων για όλα τα θέματα της διανοητικής ιδιοκτησίας (πνευματικής και βιομηχανικής). Στην πρώτη ενότητα, αναφέρεται ο βασικός στόχος της Οδηγίας που είναι η προσέγγιση των νομοθετικών συστημάτων των κρατών - μελών προκειμένου να διασφαλιστεί μία ομοιογενής...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.