Λ. Κοτσίρης, Παραχώρηση κινηματογραφικής ταινίας από παραγωγό σε τηλεοπτικό σταθμό προς το σκοπό τηλεοπτικής προβολής - Συσχετισμός με το δικαίωμα εκμίσθωσης του υλικού φορέα (γνωμ.)

ΔΙΤΕ (π. ΔΙΜΕΕ)

Τεύχος 1/2006, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος

Εκδίδεται από το 2004 - Τριμηνιαία έκδοση

.

• Ιδιωτικότητα & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

• Cybersecurity – Cybercrime

• Διανοητική Ιδιοκτησία και Ονόματα Τομέα

• Ηλεκτρονικό εμπόριο και νέες μορφές συναλλαγών

• Νέες τεχνολογίες και Legal Tech

• Ηλεκτρονικές επικοινωνίες (τηλεφωνία – δίκτυα)

• Ραδιοτηλεόραση – Τύπος

• Προσβολή προσωπικότητας μέσω ΜΜΕ και Διαδικτύου

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €98.00
ΝΠ €135.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Λάμπρος Ε. Κοτσίρης Ομ. Καθηγητής Α.Π.Θ. Το δικαίωμα εκμίσθωσης του πρωτοτύπου ή των αντιτύπων έργου ως αυτοτελές αποκλειστικό δικαίωμα. Εννοιολογικά στοιχεία. «Διάθεση προς χρήση» νοείται η του τελικού χρήστη και όχι προς το σκοπό περαιτέρω εκμετάλλευσης. Ιστορικό Παραγωγός ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών έχει παραχωρήσει συμβατικώς, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, σε τηλεοπτικούς οργανισμούς το δικαίωμα τηλεοπτικής προβολής στην Ελληνική Επικράτεια κάθε μιας από τις περιλαμβανόμενες στο σύνολο (πακέτο) της συγκεκριμένης σύμβασης ταινίες του. Στις συμβάσεις περιλαμβάνεται όρος με βάση τον οποίο ο τηλεοπτικός οργανισμός βαρύνεται με την καταβολή των δικαιωμάτων των μουσικοσυνθετών και στιχουργών που αφορούν τη δημόσια μετάδοση του έργου τους που είναι ενσωματωμένο στις ταινίες τα οποία και εισπράττονται, ενώ ο παραγωγός βαρύνεται με την καταβολή των δικαιωμάτων των λοιπών δημιουργών (σκηνοθετών, σεναριογράφων). Οι ως άνω δημιουργοί (μουσικοσυνθέτες-στιχουργοί) επικαλούνται έναντι του παραγωγού επίσης δικαίωμα είσπραξης αμοιβής λόγω «εκμίσθωσης» των υλικών φορέων ήχου και εικόνας δηλαδή των κινηματογραφικών ταινιών από αυτόν προς τους τηλεοπτικούς οργανισμούς ως άλλο τρόπο εκμετάλλευσης των μουσικών έργων. Ερώτημα Η παραχώρηση από τον παραγωγό σε τηλεοπτικό οργανισμό κινηματογραφικής ταινίας προς το σκοπό τηλεοπτικής προβολής θεμελιώνει και αξίωση των μουσικοσυνθετών/στιχουργών ή του διαχειριζόμενου τα δικαιώματά τους οργανισμού συλλογικής διαχείρισης και σε αμοιβή λόγω «εκμίσθωσης» του υλικού φορέα ως άλλο...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.