- Μ. Καδόγλου / Δ. Παπαδόπουλος, Εταιρική αναδιάρθρωση (corporate restructuring) στο πλαίσιο της διεθνούς βιβλιογραφίας και της ελληνικής πραγματικότητας (άρθρο 9 παρ. 2 Ν 3299/2004)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τεύχος 72/2011, Ιούνιος 2011

Λογιστική - Φορολογία - Εργατικά - Ασφαλιστικά - Εταιρική δράση

Εκδίδεται από το 2005 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €105.00
ΝΠ €150.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Η πρόσφατη χρηματοοικονομική κρίση αποτελεί γενεσιουργό αιτία της εταιρικής αναδιάρθρωσης (corporate restructuring). Στην παρούσα μελέτη αναλύεται πλήρως η έννοια της εταιρικής αναδιάρθρωσης στο πλαίσιο της διεθνούς βιβλιογραφίας και της ελληνικής επιχειρηματικής πραγματικότητας.Μαριάννα Καδόγλου, Κάτοχος ΜΔΕ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Δημήτριος Λ. Παπαδόπουλος, PH.D, Ομότιμος Καθηγητής Ιδιωτικής Οικονομικής, Πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ι. Χρηματοοικονομική κρίση και εταιρική αναδιάρθρωση Οι επιχειρήσεις την τελευταία δεκαετία, ίσως και περισσότερο, δραστηριοποιούνται σε ένα περιβάλλον όπου η παγκόσμια αγορά αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, ενώ παράλληλα υποχωρεί σταδιακά η σημασία της εγχώριας αγοράς. Το νέο αυτό διεθνοποιημένο περιβάλλον παρουσιάζει ορισμένα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι κοινά για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο ανήκουν ή το μέγεθός τους. Συνοπτικά, τα χαρακτηριστικά αυτά είναι τα εξής: • Η ένταση του ανταγωνισμού, που αναφέρεται σε όλα τα κρίσιμα στοιχεία απόδοσης, όπως στην τιμή, την ποιότητα του παρεχόμενου προϊόντος ή υπηρεσίας και την ταχύτητα εξυπηρέτησης του πελάτη, • Η συνεχής εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής δραστηριότητας, • Η γρήγορη εισαγωγή νέων προϊόντων στις αγορές, τα οποία ανταποκρίνονται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των αγοραστών, • Η ευρεία χρήση της πληροφορικής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών σε όλα τα στάδια της παραγωγής αλλά και...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.