Μ. Γκλιάτη, Η εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας: Μια κριτική ανάλυση των αποφάσεων των Επιτροπών Προσφυγών

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 3/2017, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2017

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €65.00
ΝΠ €80.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Η εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας: Μια κριτική ανάλυση των αποφάσεων των Επιτροπών Προσφυγών Μαριάνα Γκλιάτη , Διδακτορική ερευνήτρια Πανεπιστημίου Λάιντεν - Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου 1 Περίληψη: Το άρθρο πραγματεύεται τα πρώτα δείγματα νομολογίας επάνω στην Συμφωνία EE - Τουρκίας, η οποία απαντά έγκυρα και ιεραρχικά στο ερώτημα αν η Τουρκία αποτελεί ασφαλή τρίτη χώρα για τους πρόσφυγες. Στις 390 από τις 393 αποφάσεις που εξέδωσαν, οι Επιτροπές Προσφυγών αποφάσισαν ότι οι προϋποθέσεις σχετικά με τον χαρακτηρισμό της Τουρκίας ως ασφαλούς τρίτης χώρας δεν πληρούνται, παρεμποδίζοντας ουσιαστικά την εφαρμογή της Συμφωνίας EE - Τουρκίας. Ο σκοπός του άρθρου αυτού είναι , σε πρώτο στάδιο, να ρίξει φως στο αιτιολογικό των αποφάσεων των Επιτροπών Προσφυγών μέσω εμπειρικής έρευνας, καθώς και να διερευνήσει τον αντίκτυπο της Συμφωνίας EE - Τουρκίας στις αποφάσεις αυτές. Σε δεύτερο στάδιο, επικεντρώνεται στην αξιολόγηση από σκοπιάς αποτελεσματικής νομικής προστασίας της νομοθετικής τροπολογίας που ακολούθησε την έκδοση των εν λόγω αποφάσεων, και η οποία τροποποίησε τη σύνθεσή τους. Ι. Εισαγωγή Από την υιοθέτησή της το Μάρτιο του 2016 , η Συμφωνία EE – Τουρκίας έχει βρεθεί στο επίκεντρο σημαντικών πολιτικών και νομικών αναταραχών . 2 Η Συμφωνία έχει επικριθεί εντόνως από εμπειρογνώμονες μεταναστευτικού δικαίου και πολιτικής ,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.