Π. Γέσιου-Φαλτσή, Λήξη ισχύος προσωρινής διαταγής μετά την έκδοση παραπεμπτικής αποφάσεως λόγω κατά τόπον αναρμοδιότητας από το δικαστήριο που τη χορήγησε (γνωμ.)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 8-9/2018, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2018

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πελαγία Γέσιου-Φαλτσή,   Ομοτ. Καθηγήτρια της Πολιτικής Δικονομίας στο ΑΠΘ, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Περίληψη: Το άρθρο 691 Α ΚΠολΔ θέτει αυστηρές προϋποθέσεις για τη χρονική διάρκεια ισχύος της προσωρινής διαταγής, εξαιτίας των μειωμένων αντικειμενικών εγγυήσεων ευθυκρισίας κατά την έκδοσή της. Όταν συνεπώς παραπέμπεται η εκδίκαση αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων από το δικαστήριο ενώπιον του οποίου αυτή αρχικά ασκήθηκε σε άλλο κατά τόπον αρμόδιο, με βάση το σκοπό του νόμου, πρέπει να παύει η ισχύς της προσωρινής διαταγής που χορηγήθηκε από το πρώτο δικαστήριο. Η εξουσία για τη χορήγηση νέας προσωρινής διαταγής ανήκει έκτοτε στο δικαστήριο της παραπομπής, υπό τους όρους του άρθρου 691 Α. Ι. Ιστορικό Τέθηκαν υπόψη μου τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά, όπως και τα σχετικά διαδικαστικά έγγραφα: 1. Η από 10.7.2017 με αρ. καταθέσεως .../2017 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας E…….. SA κατά της Δ…….. ΑΕ ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, με την οποία είχε σωρευθεί και αίτημα χορηγήσεως προσωρινής διαταγής, με βάση την οποία ζητήθηκε να υποχρεούται η Δ………. να προμηθεύει προσωρινά φυσικό αέριο (στο εξής Φ.Α.) στην E……… σύμφωνα με τους όρους του Ιανουαρίου 2016, δηλαδή την προεξόφληση κάθε εβδομαδιαίας καταναλώσεως συνολικής ποσότητας 30.000 MWh με την παράδοση στη Δ……. μεταχρονολογημένων επιταγών που καλύπτουν το...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.