ΑΠ 153/2017 [Δόλια περιέλευση σε μόνιμη αδυναμία πληρωμών – Έννοια δόλου και συγκρότησή του – Αρκεί η πρόθεση του οφειλέτη χωρίς αξίωση πρόσθετων στοιχείων] (παρατ. Ζ. Τσολακίδης)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 6/2017, Ιούνιος 2017

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Ε. Κιουρκτσόγλου - Πετρουλάκη, Αντιπρόεδρος ΑΠ Εισηγήτρια: Ε. Καλού Δικηγόροι: Σ. Σπυρόπουλος, Μ. Μπριντάκης, Γ. Κόντης, Ι. Χατζηαντωνίου, Α. Δεληκωστοπούλου Αναίρεση κατά απόφασης της εκούσιας δικαιοδοσίας. Κατά ποιων απευθύνεται. Το δικαστήριο δύναται να επιβάλει την κλήτευση τρίτων που έχουν έννομο συμφέρον από τη δίκη και συνεπώς και του διαδίκου, που είχε λάβει μέρος στη δίκη, κατά την οποία εκδόθηκε η προσβαλλόμενη απόφαση, κατά του οποίου δεν απευθύνεται το ένδικο μέσο. Αποφάσεις που υπόκεινται σε αναίρεση. Όσες έχουν καταστεί τελεσίδικες κατά τον χρόνο άσκησης του εν λόγω ενδίκου μέσου. Ερήμην οριστική απόφαση Εφετείου. Υπόκειται σε αναίρεση μόνο αφότου έπαυσε να υπόκειται σε ανακοπή ερημοδικίας. Απόδειξη τελεσιδικίας της προσβαλλόμενης με αναίρεση απόφασης. Απλή και αναγκαστική ομοδικία. Υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα. Οι σχετικές αποφάσεις δεν υπόκεινται σε ανακοπή ερημοδικίας και συνεπώς δεν ισχύει για αυτές η αρχή της διαδοχικής άσκησης των ενδίκων μέσων, σύμφωνα με την οποία η ερήμην οριστική απόφαση του εφετείου υπόκειται σε αναίρεση μόνο αφότου έπαυσε να υπόκειται σε ανακοπή ερημοδικίας. Αναβολή υπόθεσης και αναγραφή της στο πινάκιο του δικαστηρίου για τη μετ’ αναβολή δικάσιμο. Ισχύει ως κλήτευση όλων των διαδίκων για τη δικάσιμο αυτή. Προϋποθέσεις. Ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένου οφειλέτη προς τους πιστωτές του και απαλλαγή. Προϋποθέσεις. Μη δόλια περιέλευση σε...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.