ΤρΕφΑθ 4870/2015 [Αθέτηση σύμβασης παροχής επενδυτικών υπηρεσιών - Αγορά ομολόγων ατελεύτητης διαρκείας» (perpetual bonds) χωρίς σχετική εντολή του επενδυτή] (παρατ. Ευ. Πουρνάρας)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 6/2017, Ιούνιος 2017

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Δ. Κοκοτίνη Εισηγήτρια: Α. Βασιλακάκου Δικηγόροι: Σ. Ανδρίτσος, Ι. Σωφρονά, Κ. Γιαννόπουλος Σύμβαση παροχής επενδυτικών υπηρεσιών. Περιεχόμενο-διακρίσεις. Οι εταιρίες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών (Ε.Π.Ε.Υ.) και οι υπ’ αυτών προστηθέντες υπάλληλοι, θα πρέπει να καταβάλλουν κάθε δυνατή επιμέλεια για την, κατά το νόμο και τις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας, προσήκουσα εκπλήρωση της υποχρέωσης ενημέρωσης και διαφώτισης του επενδυτή, κατά την παροχή επενδυτικών συμβουλών σε αυτόν. Ομόλογα «ατελεύτητης διαρκείας» [perpetual bonds]. Περιεχόμενο-λειτουργικές ιδιαιτερότητες. Προϋποθέσεις συρροής συμβατικής και αδικοπρακτικής ευθύνης. Σε περίπτωση παράβασης της παραπάνω υποχρέωσης, η τράπεζα υπέχει ευθύνη προς αποζημίωση, η οποία είναι καταρχήν συμβατική. Αγορά επίμαχων ομολόγων από προστηθέντα υπάλληλο της Ε.Π.Ε.Υ. χωρίς σχετική εντολή του επενδυτή. Ένσταση συνυπολογισμού ζημίας-κέρδους. Δεν υφίσταται αιτιώδης σύνδεσμος όταν ζημία και ωφέλεια εδράζονται σε διαφορετική αιτία. [Δέχεται εν μέρει την αγωγή.]. Διατάξεις: άρθρ. 330, 442, 714, 914, 922, 932 ΑΚ, 2 [παρ. 1, 2] Ν 2396/1996, 262 ΚΠολΔ [...] Με την κρινόμενη από 10.10.2009 αγωγή του ο ενάγων ισχυρίσθηκε ότι με την από 17.4.2003 έγγραφη σύμβαση παροχής επενδυτικών υπηρεσιών που καταρτίσθηκε μεταξύ αυτού και της πρώτης εναγόμενης ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας, νομίμως εκπροσωπούμενης από τον πέμπτο εναγόμενο υπάλληλό της, αυτή ανέλαβε την υποχρέωση να εκτελεί τις εντολές του για κατάρτιση συναλλαγών, στο όνομα και για...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.