ΜΠρΚοζάν 204/2020 [Επικοινωνία απώτερων ανιόντων με την εγγονή τους κατά το χρονικό διάστημα εμφάνισης του COVID-19], (παρατ. Μ. Ράμμου)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 3-4/2020, Μάρτιος-Απρίλιος 2020

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Ε. Κεχαγιά Δικηγόροι: Ε. Κακαρλή, Γ. Κωνσταντινίδης Ρύθμιση επικοινωνίας. Κατά τη διάρκεια ισχύος των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, η καθ' ης - μητέρα έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την επικοινωνία της ανήλικης κόρης της με τους αιτούντες - παππού και γιαγιά - με φυσική παρουσία, επιτρέποντας την επικοινωνία τηλεφωνικώς είτε μέσω των εφαρμογών skype, viber ή άλλη. Το αίτημα να απειληθεί σε βάρος της καθ' ης χρηματική ποινή υπέρ των αιτούντων και προσωπική κράτηση για κάθε περίπτωση παράβασης εκ μέρους της της υποχρέωσης παράδοσης του τέκνου, απορρίφθηκε ως ουσιαστικά αβάσιμο. Η συμπερίληψη σχετικής διάταξης είναι δυνητική για το Δικαστήριο και στην προκείμενη περίπτωση δεν πιθανολογήθηκαν περιστατικά που να την επιβάλλουν, καθόσον η καθ' ης, πριν την δικαστική ρύθμιση, δεν απαγόρευσε την επικοινωνία με τους αιτούντες και μετά από αυτήν επέδειξε συμμόρφωση στο περιεχόμενό της. Επίσης, δεν πιθανολογήθηκε συμπεριφορά της μητέρας παρεμβατική στον τρόπο επικοινωνίας. Διατάξεις: άρθρα 1520 ΑΚ, 735 ΚΠολΔ Οι αιτούντες, παππούς και γιαγιά του θήλεος ανήλικου τέκνου της καθ' ης και του αποβιώσαντος υιού τους ...., επικαλούμενοι επείγουσα περίπτωση, ζητούν με την κρινομένη αίτηση να ρυθμιστεί προσωρινά το δικαίωμα επικοινωνίας τους με την ανωτέρω ανήλικη εγγονή τους,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.