ΜΠρΑθ 4029/2019 [Ανάθεση αποκλειστικής επιμέλειας ανήλικου τέκνου στη μητέρα με συναπόφαση στα θέματα εμβολιασμού], (παρατ. Θ. Τροκάνας)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τεύχος 1/2020, Ιανουάριος 2020

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής

Εκδίδεται από το 2008 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €110.00
ΝΠ €160.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Α. Γκόγκολας Δικηγόροι: Π. Μπόλτση, Π. Νικολόπουλος Ρύθμιση επικοινωνίας, επιμέλειας και διατροφής ανήλικου τέκνου κατόπιν διακοπής της έγγαμης συμβίωσης των γονέων. Λόγω της πολύ μικρής ηλικίας του, το ανήλικο τέκνο έχει απόλυτη ανάγκη των μητρικών περιποιήσεων, ενώ η εκ περιτροπής ανάθεση της επιμέλειας σε αμφότερους τους γονείς του, πιθανολογείται ότι δεν εξυπηρετεί το συμφέρον του ανηλίκου, λόγω των τεταμένων σχέσεων των γονέων. Η επιμέλεια ανατίθεται προσωρινά αποκλειστικά στη μητέρα, με την επισήμανση όμως ότι σε ζητήματα που αφορούν την υγειονομική περίθαλψη του τέκνου, συνεπώς και του εμβολιασμού του, απαιτείται συναπόφαση των γονέων, λαμβανομένης υπόψη της άρνησης της μητέρας να συναινέσει στον εμβολιασμό του έως την ηλικία των δύο ετών. Διατάξεις: άρθρα 1485, 1493, 1511, 1520 ΑΚ Ενώπιον του Δικαστηρίου τούτου εκκρεμούν: η από 27-11-2018 και με αριθμό κατάθεσης .../29-11-2018 αίτηση και η από 25-1-2019 και με αριθμό κατάθεσης .../28-1-2019 αίτηση, μεταξύ των αυτών διαδίκων - συζύγων, που δικάζονται κατά την αυτή διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, οι οποίες πρέπει να συνεκδικαστούν, λόγω της μεταξύ τους πρόδηλης συνάφειας, επιπροσθέτως δε, διότι με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η διεξαγωγή της δίκης (άρθρα 31 και 246 ΚΠολΔ αναλογικά εφαρμοζόμενα). Η αιτούσα της πρώτης υπόθεσης, επικαλούμενη επείγουσα περίπτωση, ζητεί: α) να ανατεθεί προσωρινά αποκλειστικά σε αυτήν η άσκηση...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.