ΤρΠλημΑθ 29395/2017 [Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο - Ποινική ευθύνη νομίμων εκπροσώπων ΑΕ - Κρίσιμος χρόνος διατήρησης της ιδιότητας του νομίμου εκπροσώπου] (παρατ. Π. Βρυνιώτης)

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεύχος 2, Φεβρουάριος 2018

Νομοθεσία, Νομολογία, Θεωρία & Πράξη του Ποινικού Δικαίου

Εκδίδεται από το 1998 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €130.00
ΝΠ €190.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Κηρύσσεται αθώος ο κατηγορούμενος για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, καθώς αποδείχθηκε ότι, τόσο κατά τον χρόνο γέννησης όσο και κατά τον χρόνο βεβαίωσης των επίδικων χρεών, αυτός δεν διατηρούσε καμία από τις ιδιότητες που απαιτείται σύμφωνα με τον νόμο και δη τη διάταξη του άρθρου 25 παρ. 2-3 Ν 1882/1990, με αποτέλεσμα να μην έχει καμία ποινική ευθύνη για το οικείο έγκλημα.ΤρΠλημΑθ 29395/2017 Πρόεδρος: Σ. Τοπαλίδου Μέλη: Β. Ζιάκας, Κ. Δεσποτοπούλου (Δικαστική Πάρεδρος) Εισαγγελέας: Π. Ηλιόπουλος, Αντεισαγγελέας Δικηγόρος: Χ. Κράππα Διατάξεις: άρθρο 25 [παρ. 1-3] Ν 1882/1990 Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, Ποινική ευθύνη νομίμων εκπροσώπων ΑΕ, Κρίσιμος χρόνος διατήρησης της ιδιότητας του νομίμου εκπροσώπου Από την αποδεικτική διαδικασία, τα έγγραφα των οποίων έγινε η ανάγνωση στο ακροατήριο, την απολογία του κατηγορουμένου, καθώς και από την εν γένει συζήτηση της υπόθεσης δεν προέκυψε και το Δικαστήριο δεν πείστηκε ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε την πράξη για την οποία κατηγορείται και ειδικότερα για την πράξη της μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο που φέρεται ότι τέλεσε στην Αθήνα στις 24.8.2015, με την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας με την επωνυμία ..., ποσού 434.228,83 ευρώ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 25 του Ν 1882/1990, ως...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.