Α. Tάχος, Νησιώτικοι οικισμοί μέχρι 2.000 κατοίκους, ιδρυθέντες μετά το έτος 1923 - Επαγγελματικές (βιοτεχνικές) εγκαταστάσεις - Κατηγορία «όχλησης» - Αρχή της επικαιρότητας για τη λήψη «μέτρων» προστασίας του «περιβάλλοντος» - Άνιση περιβαλλοντική μεταχείριση οικισμών σε σχέση με ιδρυθέντες προ του έτους 1923 - Άρση της ανισότητας βάσει του άρθρου 24 του Συντ. (γνωμ.)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεύχος 3/2007, Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος

Φυσικό Περιβάλλον - Ενέργεια - Χωροταξία - Πολεοδομία - Δόμηση - Δημόσια Έργα - Μνημεία

Εκδίδεται από το 1997 - Τριμηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €90.00
ΝΠ €135.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

* ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Ι. ΤΑΧΟΣ, Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης * Βλ. σχετικά και απόφαση ΣτΕ 2169/2006 (Τμ. Ε΄) σε ΠερΔικ 2007, σελ. 439 παρόντος τεύχους. ** Με βάση τα στοιχεία, που έχουν τεθεί υπ’ όψη μου. 1. Υφισταμένων «προ της 16.8.1923» (άρθ. 1 παρ. 1 του ιδίου προεδρικού διατάγματος). 2. Αφορά οικισμούς «... οι οποίοι κατά την τελευταία απογραφή έχουν πληθυσμό μέχρι και 2.000 κατοίκους» (άρθ. 1 του ιδίου προεδρικού διατάγματος). 3. Το άρθρο 3 παρ. 2 εδάφ. β΄ του Ν 1650/1986, το οποίο (άρθρο 3) επικαλείται η ανωτέρω ΚΥΑ, ορίζει τα εξής: «Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει έργα και δραστηριότητες, που χωρίς να προκαλούν σοβαρούς κινδύνους ή οχλήσεις, πρέπει να υποβάλλονται σε γενικές προδιαγραφές, όρους και περιορισμούς που προβλέπονται από κανονιστικές διατάξεις». Το άρθρο 1 του Ν 2465/1997, ορίζει ότι τα συνεργεία αυτοκινήτων «... θεωρούνται επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης ... και περιλαμβάνονται στη ... Β΄ Κατηγορία έργων και δραστηριοτήτων», σύμφωνα με την ΚΥΑ. Το άρθρο 5 του Ν 2516/1997, ορίζει ότι τα «επαγγελματικά εργαστήρια» (που προσδιορίζει το άρθρο 2β΄) απαλλάσσονται από την υποχρέωση εφοδιασμού με άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, εν τούτοις, μπορεί να απαιτηθούν τέτοιες άδειες ή να διαταχθεί η μεταφορά της δραστηριότητας ή και η άμεση διακοπή της λειτουργίας. •••••

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.