Γνωμ. ΝΣΚ 582/1996 [Ανακοπή άρθρου 73 (ΚΕΔΕ) - Αποδεικτικό φορολογικής ενημέρωσης - Αναστολή είσπραξης δυνάμει δικαστικής απόφασης] (Σημ. Μ. Κυπραίος)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 4/1997, Απρίλιος

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος Λ. Παπίδας, Πρόεδρος ΝΣΚ Εισηγητής Θ. Ψυχογυιός, Πάρεδρος ΝΣΚ ΑΝΑΚΟΠΗ ΑΡΘΡΟΥ 73 (ΚΕΔΕ) - ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ. Χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημέρωσης. Γνώμη πλειοψηφίας: Το Διοικητικό Εφετείο δεν έχει αρμοδιότητα (εν Συμβουλίω) κατά το άρθρο 20 του Ν 1868/1989 να αναστείλει την απόφαση του Πρωτοδικείου κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ. Γνώμη μειοψηφίας: Η πρωτοδικειακή απόφαση παράγει έννομες συνέπειες, οι οποίες συνίστανται στην αδυναμία του Δημοσίου προς είσπραξη της σχετικής οφειλής συνεπεία της διαταχθείσης αναστολής είσπραξης. Συνεπώς η ΔΟΥ υποχρεούται να χορηγήσει το αποδεικτικό φορολογικής ενημέρωσης. Περίληψη Ερωτήματος: Ερωτάται αν είναι δυνατή η χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας (ΑΦΕ) σε οφειλέτη του Δημοσίου, του οποίου τα χρέη τελούν σε αναστολή είσπραξης δυνάμει δικαστικής αποφάσεως. Με το πιο πάνω ερώτημα τέθηκαν υπόψη μας τα ακόλουθα: Με την αριθ. 4921/1995 απόφασή του το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσ/νίκης, μετά από ανακοπή του άρθρ. 73 παρ. 1 του ΚΕΔΕ, κήρυξε εν μέρει ανενεργό την αριθ. 690/1988 απόφαση του Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ) Νομού Θεσ/νίκης, με βάση την οποία (ως νόμιμο τίτλο) συντάχτηκε σε βάρος της εταιρίας «Κ. ΑΒΕΕ» ο υπ’ αριθ. 1/21.10.1988 χρηματικός κατάλογος από το Πολεοδομικό Γραφείο Λαγκαδά καθώς και η σχετική 892/31.10.1988 βεβαίωση (με τη στενή του...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.