Πρωτοβάθμια Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών Ν. Ροδόπης 1/2002 [Συνδικαλιστικά στελέχη - Προστασία από απόλυση] (Σημ. Ι. Ληξουριώτης)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 11/2002, Νοέμβριος

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος Κ. Κουτσογεώργος, Πρωτοδίκης-Πρόεδρος Δικηγόροι Μ. Γεωργακά, Ε. Μιχέλη, Λ. Κιοσσέ Διατάξεις: άρθρα 115 [παρ. 3], 739, 741, 754 ΚΠολΔ, 15 [παρ. 2] Ν 1264/1982 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ. Δεν συντρέχει νόμιμος λόγος καταγγελίας της σύμβασης εργασίας προστατευόμενου συνδικαλιστικού στελέχους στην περίπτωση βιαιοπραγιών αυτού κατά εργοδηγού, όταν η συγκεκριμένη εκδήλωση, ανεξαρτήτως του δικαιολογημένου ή μη της οργής από την οποία καταλήφθηκε, αποτελεί μεμονωμένο και εξαιρετικό περιστατικό που δεν χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του έναντι των εργοδοτών αλλά και των συναδέλφων του. Επομένως κατ' αντικειμενική κρίση η εκδήλωση αυτή στρεφομένη ατομικώς κατά του συναδέλφου του, ανεξαρτήτως της ιδιότητας αυτού ως εκπροσώπου του εργοδότη δεν αποτελεί ανεπανόρθωτο κλονισμό του αναγκαίου πνεύματος συνεργασίας και εμπιστοσύνης στις σχέσεις μεταξύ αυτού και του εργοδότη του. Με την κρινόμενη αίτηση εκθέτει η αιτούσα ότι ο καθ’ ου που απασχολείται στην επιχείρησή της με σχέση εξαρτημένης [ενν. εργασίας] αορίστου χρόνου και υπό τις ιδιότητές του, οι οποίες λεπτομερώς εκτίθενται προστατεύεται από τις διατάξεις του Ν 1264/1982 εξύβρισε σοβαρά, απείλησε και προκάλεσε σωματικές βλάβες σε εκπρόσωπο του εργοδότη, ενώ επιμόνως και αδικαιολογήτως αρνήθηκε να εκτελέσει εργασία που του ανατέθηκε. Ζητεί να αναγνωριστεί ότι συντρέχουν οι ως άνω λόγοι καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας που τη συνδέει με τον...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.