Δ. Διακόπουλος, Εισαγωγή στο νέο δίκαιο των εταιρικών μετασχηματισμών - Μια συνοπτική παρουσίαση του νέου νόμου (Ν 4601/2019)

ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τεύχος 5/2019, Μάϊος 2019

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €140.00
ΝΠ €200.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Σε συνέχεια της αναμόρφωσης του δικαίου της ΑΕ (Ν 4548/2018) και της συστηματοποίησης του δικαίου των προσωπικών εταιρειών και της ΙΚΕ (Ν 4072/2012), τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ ο νόμος 4601/2019 περί εταιρικών μετασχηματισμών. Ο νόμος αυτός εισάγει για πρώτη φορά στην ελληνική έννομη τάξη ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ρυθμίσεων για τους μετασχηματισμούς των εμπορικών εταιρικών επιχειρήσεων ανεξαρτήτως της νομικής μορφή τους. Το νέο θεσμικό πλαίσιο κλήθηκε να αντιμετωπίσει και να δώσει λύσεις σε συγκεκριμένα και προ πολλού γνωστά στην πράξη και στη θεωρία προβλήματα του προϊσχύσαντος δικαίου, έχοντας ως βασικούς πυλώνες του τη διευκόλυνση των «γνήσιων» μετασχηματισμών, την ενιαία αντιμετώπιση των διαδικαστικών προϋποθέσεων και την εξισορρόπηση των συμφερόντων των εμπλεκομένων μερών. Η παρούσα μελέτη αναλύει τις μεταβολές που εισήγαγε το νέο θεσμικό πλαίσιο και παρουσιάζει συνοπτικά τις βασικές νέες διατάξεις του νέου ρυθμιστικού πλαισίου για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς με έμφαση στις συνέπειες τους για την πράξη.Δημήτρης Διακόπουλος, Δικηγόρος (LLM), Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας Φορτσάκης, Διακόπουλος, Μυλωνογιάννης & Συνεργάτες Ι. Εισαγωγικά Α. Δικαιοπολιτικές παρατηρήσεις Με το Ν 4601/2019, που τιτλοφορείται «Εταιρικοί μετασχηματισμοί και εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου µε τις διατάξεις της Οδηγίας 2014/55/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 για την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων στο πλαίσιο δηµοσίων συµβάσεων»,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.